fredag den 23. marts 2012

'Mysteriet Mangiabarche' af Massimo Carlotto

En detektivhistorie af den lidt gammeldags slags; måske mest henvendt til de ældre mandlige krimilæsere. Kom på italiensk i 1997; i dag havde man nok bare googlet 'Mangiabarche', - og så havde mysteriet hurtigt været løst.
Den lidt fordrukne detektiv Marco Buratti tager til Sardinien, hvor han skal hjælpe tre advokater med at finde en forsvunden mand. De har nemlig alle været uretmæssigt fængslede, anklagede for at myrde den pågældende mand, men liget er aldrig fundet, og de har en mistanke om at han ikke er død. Buratti får hjælp af sin gangsterven Rossini og en lokal Marlon Brundu(!), men snart begynder vidnerne at blive myrdet omkring dem, og de må sande at de pludselig er blevet de forfulgte.
Alderen trykker; både mysteriet, plottet, det at der afregnes i lire; det hele antyder en lidt gammeldags krimi, men det kan også have sin charme. Den er bare ikke helt spændende nok, der er ikke rigtig det drive en krimi har brug for, og meget få overraskelser undervejs. Dertil kommer en tilpas mængde bestialske mord, til at det ikke helt er min type bog.

'Mysteriet Mangiabarche' af Massimo Carlotto. Hovedland 2012, 234 sider.

Ingen kommentarer: