mandag den 31. januar 2011

'Giganternes fald' af Ken Follett

Romanen lægger ud med at lade 5 unge mænd fra 5 forskellige lande mødes med den engelske konge på et herresæde i Wales i starten af 1914. Et halvt år senere følger vi disse unge mænd gennem julikrisen og ind i 1. Verdenskrig. Vi følger dem gennem deres kampe og romanen giver et billede af de forskellige samfundsforhold og livsvilkår i Europa, Rusland og USA i tiden omkring og gennem 1. Verdenskrig.
Vi stifter bekendtskab med både den engelske overklasse; Fitz og hans søster Maud med den tyske kæreste, minearbejderen Billy og hans søster, der bliver enlig mor, den unge idealistiske russer med den svigagtige lillebror og den amerikanske præsindents rådgiver.... Ja der er mange personer; stort set alle typer er repræsenteret, men historien er underholdende hele vejen igennem, og den historiske del virker velreseachet og spændende. Jeg er i hvert fald på en fornøjelig måde blevet meget klogere på 1. Verdenskrig, og kan kun anbefale denne murstensroman.

'Giganternes fald' af Ken Follett. Cicero 2010, 933 sider.

1 kommentar:

Erik Vinzent Arn Lawrence Linow sagde ...

Underholdende hele vejen igennem - er det ikke det han ønsker skal være et af kendetegnene på hans bøger. Så vidt jeg husker siger han noget med, at man ikke må have læst en side i hans bøger, uden at ønske at få den næste med.