tirsdag den 10. august 2010

'En meget lykkelig mand' af Annegrethe Kraul

Christian er vennernes ven, midtpunkt i venneflokken, gift med dejlige Mie. Han har altid fået tingene, som han vil have dem, men hvordan får han egentligt råd til det??
Venneflokken består af Thomas og Gitte, Nina og Lars og de nye naboer Maria og Frede. De enkelte par har hver deres problemer, men fælles for dem alle er, at de ser op til Christian. Christian, som altid ved hvordan man skaber en rigtig fest, og forstår at imponere alle.
Desværre for Christian er der en slange i paradiset; en der truer hans smarte forretningsidé, hans sikre fidus. Lidt efter lidt får både hans kone og vennerne også mistanke om, at der er noget galt.
Vi hører historien fra flere sider, hvilket giver et godt billede af livet i vennekredsen. Der er nogle meget gode psykologiske betragtninger omkring hvordan samspillet mellem vennerne fungerer. De fleste forsøger at demonstrere deres tætte forhold til 'førerhannen' og selv da han viser sig ikke at have helt rent mel i posen, formår han at manipulere de andre til opbakning.
Det er en fin lille roman der på en letlæst, satirisk og ironisk måde sætter fokus på moral og samvittighed, medløberi og overfladevenskab. Christian er i sandhed en lykkelig mand!

'En meget lykkelig mand' af Annegrethe Kraul. Gyldendal 2010, 298 sider

1 kommentar:

conny sagde ...

Det lyder som en fin lille bog til at blive klogere på venskaber og sociale relationer i al almindelighed.
Jeg synes, du er god til at finde bøger, der udforsker menneskenes veje og vildveje.