lørdag den 6. april 2019

'Ægteskab' af August Strindberg

Disse tolv noveller er August Strindbergs bidrag til sædelighedsfejden, der udspillede sig i slutningen af 1800-tallet. De kredser alle om et ægteskab eller et kærlighedsforhold, der som oftest møder modstand. Et nygift par forstår ikke at holde styr på deres økonomi, en ung mand plages af sine spekulationer omkring seksuel afholdenhed før ægteskabet og en mand ser sit ellers gode ægteskab truet af tidens nye idéer, - der især stammer fra Henrik Ibsens skuespil og en ihærdig veninde af hans kone.
Et fint forord giver et godt indblik i tiden og de holdninger, der kommer til udtryk. Strindberg er på nogle punkter meget konservativ men på andre yderst progressiv. Interessant læsning. Velskrevne noveller, der giver et fint indblik i en anden tids opfattelse af kønsrollerne og ægteskabet.

'Ægteskab' af August Strindberg. Turbine 2019, 213 sider. Nyoversat af Karen Fastrup.

1 kommentar:

Mark Johansson sagde ...

Jeg hedder Johansson ved navn. Tillykke til alle, der læser dette vidnesbyrd. Jeg blev afvist af min kone efter tre (3) års ægteskab bare fordi en anden mand havde en fortryllelse af hende, og hun efterlod mig og barnet til at lide. En dag da jeg læste online, så jeg et indlæg, hvordan denne stavningsinkarnation på denne adresse doctorosagiede75@gmail.com hjælper en kvinde med at få sin mand tilbage, og jeg gav ham et svar på hans adresse, og han fortalte mig, at manden havde en fortryllelse på min kone, og han fortalte mig, at han ville hjælpe mig, og efter 3 dage vender jeg tilbage til min kone. Jeg troede på ham, og i dag er jeg glad for at informere jer alle om, at der er magien i denne troldmands magt til at bringe kæresterne tilbage. Fordi jeg nu er tilfreds med min kone. Tak fordi du hjalp mig med at kontakte Dr. osagiede på e-mail: doctorosagiede75@gmail.com
Eller viber / whatsapp: +33753154980