torsdag den 7. maj 2015

'Eremitten' af Thomas Rydahl

Den ældre dansker Erhard har levet på Fuerteventura i snart 20 år. Her kører han taxi, stemmer klaverer og lever et tilbagetrukkent liv med ganske lidt kontakt til andre mennesker. Han har dog en ven: Raul og dennes kæreste Beatrix, som han jævnligt ser. En dag bliver en død baby fundet i en bil på stranden, og da politiet ikke kommer videre med deres opklaring, kan Erhard ikke lade være med at blande sig. Hans forsøg på at gøre politiets arbejde bringer ham dog hurtigt i farlige situationer. Spændingen udvikler sig ganske langsomt og bygges op af begivenheder, der først virker adskilte, men sidenhen viser sig at have en sammenhæng.
Det er forfatterens debutroman, og han vandt debutantprisen for den sidste år. Jeg var for lang tid om at læse den og tror at den vil vinde ved at blive læst lidt hurtigere. Alt opklares på de sidste 20 sider, - men da havde jeg desværre glemt nogle af de problemstillinger, der blev luftet i starten.
Men et fint portræt af en ældre mand, hans bekymringer og drømme, gør romanen til andet end en almindelig spændingsfortælling.

'Eremitten' af Thomas Rydahl. Bindslev 2014, 516 sider.

Ingen kommentarer: