tirsdag den 30. januar 2024

'Kvinderne på Saffron Hall' af Clare Marchant

 Romanens handling udspiller sig i to spor. I det ene følger vi i nutiden Amber, der har søgt tilflugt hos sin morfar på herregården Saffron Hall. Hun har mistet sit første barn, der døde kort tid inden fødslen, og hun har svært ved at være i sorgen og dele den med sin mand præsten Jonathan. Derfor er hun nu i gang med at katalogisere sin morfars store bogsamling. Undervejs i arbejdet finder hun en lille meget gammel bog, som rummer hemmeligheder, hun forsøger at afdække.
Bogens andet spor følger den helt unge kvinde Eleanor, der som nygift følger sin mand til hans gods. Hendes mand Greville er meget ved hoffet, hvor han forsøger at skaffe sig indflydelse. Imens dyrker Eleanor safran på jorden omkring godset, og bidrager på den måde til at familiens økonomiske anseelse vokser. - Men det er farligt med for meget opmærksomhed i de kredse på den tid.
Tja - det er ikke den bedste bog jeg har læst. Der findes efterhånden virkelig mange, som er bygget op på denne måde med de to spor - fortid/nutid og stærke kvinder...

'Kvinderne på Saffron Hall' af Clare Marchant. Forlaget Zara 2023, 325 sider.

Ingen kommentarer: