onsdag den 16. oktober 2024

'De mørke mænd' af Jens Henrik Jensen

Et halvt år er gået og Niels Oxen har skjult sig hos en ældre dambrugsejer, hvor han går til hånde. Men en dag findes museumsinspektør Malthe Bulbjerg fra Nyborg Slot dræbt i Danehof salen. Oxen har tidligere sendt Bulbjerg nogle papirer om Danehof, har det mon noget med mordet at gøre?
Margrethe Franck har fået til opgave at finde frem til Niels Oxen. Det er endnu ikke lykkedes hende, men hun håber på at Niels i lighed med tidligere år vil vise sig ved sin bedste vens grav d. 4. august. Hun får ret, men kort tid efter opsøges Niels af Margrethes chef Mossman. Og derefter går alt galt. Heldigvis har den tidligere elitesoldat forberedt sig godt, så det lykkes ham at undslippe, da det store angreb kommer. Hvem kan Niels og Margrethe stole på? De må forsøge at afdække, hvem der står bag Danehof, samtidig med at Niels jagtes over hele landet - eftersøgt for mord.
Spændende og velfortalt historie med fuld af fart over feltet. Romanens fortællevinkel skifter meget mellem de forskellige personer, så der er lidt at holde styr på. Nummer to i serien, der helst skal læses i rækkefølge.

 'De mørke mænd' af Jens Henrik Jensen. Politikens Forlag 2016, 480 sider.

Ingen kommentarer: