torsdag den 7. juni 2012

'Tolv måneder' af Connie Warnick Aagaard

Fotografen Helen kastes ud i dyb krise, da hun i løbet af ganske kort tid både mister sit livs store kærlighed og sin mor. Hun giver sig selv 12 måneder til at komme op til overfladen igen og skildrer sin kamp for at genvinde fodfæstet i dette 'Selvbillede', der er sammensat af breve til den afdøde kæreste, barndomserindringer og en slags dagbog i 3. person. Med til billedet hører, at Helen for mange år siden efterlod sin treårige søn hos hans far for at forfølge sine ambitioner som fotograf. Hun ville dokumentere verdens uretfærdigheder og måske på den måde være med til at ændre noget. Siden da har hun levet overalt i verden og har sjældent været hjemme. Hendes søn er blevet narkoman, og hendes famlende forsøg på at tage kontakt til ham bliver afvist uden nåde.
Helen forsøger at komme overens med sine valg, uden på nogen måde at retfærdiggøre sig selv. Det giver bogen kant og gør fortællingen troværdig.
Undervejs i teksten lader Helen de omtalte personer kommentere på overvejelser og oplevelser i noteform, en sjov idé , der gør teksten meget autentisk. Forfatteren skriver godt og man bliver nysgerrig på om denne historie mon har rod i virkeligheden?

Udkommer i dag.

'Tolv måneder' af Connie Warnick Aagaard. Replikant 2012, 277 sider.

Ingen kommentarer: