søndag den 6. november 2022

'For evigt' af Kristina Stoltz

Baby vokser op i et svensk rigmandshjem, men oplever et stort svigt, da hendes mor flytter væk for at bo hos en anden mand. Hendes far har for travlt med sit arbejde til at tage sig af hende, og en genforening med moderen bliver aldrig mulig. Da Baby som 16-årig bliver gravid flygter hun fra hjemmet og lander i første omgang i København. 
Mange år senere kommer Baby tilbage til sin lejlighed i København, hvor hendes barnebarn Cajsa nu bor i kollektiv. Ingen har hørt fra Baby i to år og hendes datter Anna har været ude af sig selv af bekymring. Efter et langt liv fuldt af svigt nægter Anna nu at tale med sin mor. Cajsa er aktiv i klimaaktivisme og Baby involverer sig i hendes liv, mens hun prøver at udtænke en måde at få kontakt med Anna på igen. Anna er forelsket i den suspekte Theis, som Cajsa ikke bryder sig om, og selv er Cajsa interesseret i Ask, der måske stadig har følelser for en anden.
De tre generationer af kvinder har hvert deres at kæmpe med og vi følger dem og deres livssituation på skift. Det er en fin roman med mange aspekter af levet kvindeliv. Min umiddelbare tanke er, at det bare er virkeligt forskelligt fra noget, som jeg selv har oplevet - og det er ret fascinerende. Minder lidt om Johanne Myginds 'Kærlighedens år'

 'For evigt' af Kristina Stoltz. Gutkind 2022, 428 sider.

Ingen kommentarer: